سرویس: غیر تولیدی » نقلی 17:11 - دوشنبه 04 فروردین 1393

بانک های کشور باید ادغام شوند

مدیرعامل اسبق بانک صادرات با اشاره به مشکلات موجود شبکه بانکی، گفت: دغام بانک‌ها می‌تواند ساختار مالی نامناسب آنها را اصلاح کرده و بسیاری از دارایی‌ها را به سرمایه تبدیل کند که نتیجه این اقدامات، افزایش کارایی است.

به گزارش اصفهان شرق: سید بهاء الدین حسینی هاشمی در مورد اقدامات مورد نیاز برای بهبود فعالیت شبکه بانکی در سال ۹۳ و تحقق اهداف ترسیم شده توسط مقام معظم رهبری، اظهارداشت: چند کار در این بخش باید انجام شود که یکی از آنها اصلاح قوانین اداره امور بانک ها و قانون بانکداری بدون ربا است.

وی با بیان اینکه در این دو قانون، نیازمند تطبیق با شرایط روز اقتصادی و اصلاح مقررات هستیم، افزود: نمی‌توان بر مبنای یک قانونی که در سال‌های گذشته جواب داده است عمل کرد؛ باید انعطاف در قوانین ایجاد شود تا هر چند سال یک بار امکان تغییر و روز آمدی قوانین و مطابقت آن با شرایط جدید وجود داشته باشد.

این کارشناس اقتصادی افزایش سرمایه بانک‌ها به ویژه بانک‌های تخصصی را از دیگر اقدامات اساسی و مورد نیاز برای سال آینده عنوان کرد و گفت: نسبت کفایت سرمایه در بانک‌ها مناسب نیست و به همین دلیل باید افزایش سرمایه بانک‌ها در سال آینده به طور جدی در دستور کار قرار گیرد.

حسینی هاشمی افزود: افزایش سرمایه بانک‌های تخصصی که منجر به افزایش قدرت توان تسهیلات‌دهی بانک‌ها می‌‌شود، بسیار ضروری است.

وی با بیان اینکه مشکلات متعددی برای سیستم بانکی در چند سال اخیر به وجود آمده است، گفت: بانک‌ها نیاز به بازنگری از لحاظ ساختار، سرمایه و نحوه ادامه فعالیت، دارند.

این اقتصاددان افزود: ساختار سرمایه سیستم بانکی به غیر از چند بانک خصوصی، نامناسب است و افزایش سرمایه‌ها در چند سال اخیر تنها از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها بوده است.

وی با بیان اینکه زیرساخت ارائه تسهیلات و ارائه خدمات در بسیاری از بانک‌ها وجود نداشته و آنها امکان رقابت با بانک‌ها خارجی را ندارند،‌گفت: چون ساختار سرمایه مناسبی در بانک‌ها وجود ندارد نگرانی بابت مصرف سپرده‌ها در بخش هزینه اداره بانک وجود دارد.

مدیرعامل اسبق بانک صادرات با بیان اینکه این مسائل، ساختار مالی بانک‌ها را با چالش مواجه می‌کند، گفت: در حال حاضر بیش از ۲۰ هزار شعبه بانکی وجود دارد که حدود ۱۷ تا ۱۸ هزار شعبه آن متعلق به چند بانک بزرگ است؛ لزومی به فعالیت مشابه چند بانک نیست و در همین راستا ادغام بانک‌ها یکی از راهکارها است.

وی در پاسخ به این سوال که این ادغام به چه شکلی باید انجام شود، اظهارداشت: بانک‌های دولتی در یک قالب و بانک‌های خصوصی هم در قالبی دیگر می‌توانند با یکدیگر ادغام شود.

حسینی هاشمی تصریح کرد: با این کار بسیاری از دارایی‌ها آزاد شده و تبدیل به سرمایه بانک می‌شوند؛ به عنوان مثال با ادغام سه بانک، مدیریت جدید بانک می‌تواند حداقل ۵۰ درصد از شعب خود را واگذار کرده و منابع حاصله را صرف افزایش سرمایه بانک شود.

وی ادامه داد: با این کار ساختار مالی اصلاح شده و بانک می‌تواند به وظایف اصلی خود بپردازد.

وی در پاسخ به این سوال که با ادغام، انحصار در بازار پول ایجاد نخواهد شد، گفت: خیر، اتفاقا قدرت رقابت بانک‌ها افزایش می‌یابد زیرا بانک‌های کوچک به دلیل هزینه پایین، در برابر بانک بزرگ توان رقابت بیشتری دارد.

ین کارشناس اقتصادی با اشاره به تجربه ادغام چندین بانک بزرگ در برخی کشورها و افزایش کارایی آنها، گفت: در حال حاضر چندین بانک دولتی وجود دارد که کاری مشابه انجام می‌دهند که در صورت ادغام، منابع زیادی آزاد شده و هزینه‌ها به شدت کاهش می‌یابد.

همچنین بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.