سرویس: اخبار شهرستان 00:26 - سه شنبه 17 مرداد 1396

رئیس انجمن حمایت از کشاورزان اصفهان مطرح کرد:

پساب فاضلاب اصفهان تنها به کشاورزان تعلق دارد/ یگان حفاظت زاینده رود از برداشت های غیرقانونی پساب جلوگیری می کند

محمدرضایی با اشاره به‌ ضرورت تصفیه پساب مطابق با استانداردهای جهانی گفت: موضوع استفاده از پساب فاضلاب شهری برای کشت محصولات کشاورزی در اصفهان مورد تائید نیست.

رئیس انجمن حمایت از کشاورزان شهرستان اصفهان در گفتگو با اصفهان شرق، درباره استفاده از پساب فاضلاب اظهار کرد: استفاده از پساب برای کشت محصولات کشاورزی با تصفیه فعلی مورد تائید نیست.

حسین محمدرضایی گفت: به دلیل ورود پساب به رودخانه‌ ها و عدم استفاده و برداشت مستقیم کشاورزان از رودخانه با نفوذ پساب به چاه‌ های حریمی زاینده‌رود، کشاورز ناچار به استفاده از این آب چاه می‌ شود که این آب آلوده به پساب است و متأسفانه توسط بعضی از کشاورزان از روی ناآگاهی مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

به گفته وی یگان حفاظت زاینده رود از برداشت های غیرقانونی پساب به شدت جلوگیری می کند چرا که بحث سلامت مردم در میان است.

تصفیه پساب براساس استاندارد جهانی

وی افزود: شرکت آب و فاضلاب باید پساب را مطابق با استاندارد های جهانی تصفیه و پس ‌از آن رها سازی کند و به همین دلیل وقتی پساب نیمه‌ خام رها می‌شود، کشاورز جهت استفاده از آن تقصیری ندارد.

عضو هیئت‌ مدیره نظام صنفی کشاورزی اصفهان با اشاره به راهکار رفع این مشکل گفت: مسئولان شرکت آب و فاضلاب باید تدبیری در این موضوع بیاندیشند و نظام صنفی کشاورزان آمادگی تأسیس تصفیه‌ خانه و استفاده از پساب تصفیه‌ شده را با همکاری دستگاه‌ های مرتبط دارد.

محمدرضایی اظهار کرد: شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان باید پساب شهری را به صورت کامل و برابر با میزان استانداردهای جهانی تصفیه و به حق آبه داران تحویل دهد و یا دست کم در زاینده‌ رود رهاسازی کند.

وی افزود: در صورتی که مسئولان شرکت آب و فاضلاب استان برای تصفیه پساب با مشکل روبه رو هستند، کشاورزان می‌توانند با سرمایه گذاری در این مورد، خودشان به تصفیه آب اقدام کنند.

رئیس انجمن حمایت از کشاورزان شهرستان اصفهان به تدابیر صورت گرفته برای عدم استفاده از پساب اشاره و ادامه داد: از چندین سال پیش تاکنون، تصمیم بر این بوده که پساب‌ ها تصفیه کامل شده و پس‌ از آن، آب برای محصولات کشاورزی ساماندهی و به کشاورزان و محصولات آن‌ ها برسد.

مصوبات شورای عالی آب پیرامون پساب

محمدرضایی با اشاره به مصوبات شورای عالی آب پیرامون پساب گفت: در این شورا مصوب شده که پساب به شهرداری‌ ها برای آبیاری فضای سبز شهری و صنایع آب‌ داده شود اما باید گفت همه آن‌ ها نمی‌ توانند از پساب استفاده کنند زیرا صنایع غذایی به دلیل ضرورت توجه به بهداشت، امکان استفاده از این آب را ندارد.

وی تصریح کرد: استفاده از پساب فاضلاب شهری به‌ صورت فعلی برای کشت درختان غیر مثمر تا حدودی مشکلی ندارد.

عضو هیئت‌ مدیره نظام صنفی کشاورزی اصفهان خاطرنشان کرد: کشاورزان شرق اصفهان براساس مصوبه ۴۳۲۲ هیئت‌ وزیران مصوب سال ۱۳۳۳ استفاده از پساب را برای محصولات حق خود می‌ دانند، چرا که در این مصوبه آمده پساب شهر اصفهان مخصوص مادی‌ های جی بوده و شهرداری اصفهان در این‌ باره حق واگذاری به غیر را ندارد.

این مقام مسئول با اشاره به دلیل تصویب این قانون در گذشته بیان کرد: در آن زمان برای شرب شهر از آب رودخانه زاینده‌رود و حق‌ آبه کشاورزان استفاده می‌ شد و متولی فاضلاب شهری شهرداری اصفهان بوده است اما با توجه به شرایط کنونی و تغییرات صورت گرفته در این بخش به عهده‌ شرکت آب و فاضلاب بوده و پساب مذکور به کشاورزان تعلق دارد.

پساب فاضلاب اصفهان تنها به کشاورزان تعلق دارد

محمدرضایی گفت: پساب فاضلاب اصفهان تنها به کشاورزان تعلق دارد و هیچ کس به جز این قشر حق استفاده از این منبع را ندارد و رها سازی پساب تصفیه فاضلاب اصفهان در رودخانه زاینده‌ رود باید در دستور کار قرار گیرد.

وی با بیان این که براساس مصوبه ۴۳۲۲ هیئت وزیران در سال ۱۳۳۳، پساب فاضلاب حق مسلم کشاورزان جی و شرق اصفهان است، تصریح کرد: هیچ کس به جز کشاورزان این مناطق حق برداشت از پساب فاضلاب را ندارد و نهاد ها برای بهره برداری از این پساب ها تصمیم گیری نکنند.

رئیس انجمن حمایت از کشاورزان شهرستان اصفهان گفت: این پساب‌ ها باید برای مصرف در بخش کشاورزی به صورت استاندارد تصفیه شود تا برای سلامت مصرف کنندگان محصولاتی که با این آب تولید می شوند مشکلی ایجاد نشود.

انتهای پیام/ پروانه شریفی

همچنین بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.