اصفهان شرق

آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در مرغداری های صنعتی اصفهان کنترل شد

کدخبر: 130467
1396/01/21 در ساعت 10:36

به گزارش اصفهان شرق، دکتر شهرام موحدی با اشاره به تراکم زیاد مرغداری ها و تنوع بسیار زیاد پرندگان در استان افزود: برغم وجود کانون های زیاد ابتلا به این ویروس در استان، از حدود 20 روز گذشته تاکنون، این بیماری در واحدهای مرغداری صنعتی استان کنترل شده است.
وی افزود: هنوز هم کانون های مبتلا در طیور بومی و روستایی استان وجود دارد اما بسیار محدود است و جای هیچگونه نگرانی وجود ندارد.
موحدی گفت: گزارش نشدن ابتلا به این بیماری و عدم مشاهده و شناسایی کانون آنفلوآنزا در 20 روز گذشته، خبر خوبی است اما نباید خطر ورود دوباره ویروس نادیده گرفته شود و در برابر ورود احتمالی آن اهمال کرد.
وی گفت: در اثر ورود بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به استان اصفهان حدود یک درصد از طیور بومی و 3 درصد از طیور واحدهای تولید صنعتی استان معدوم شدند.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان گفت: همزمان با ورود ویروس آنفلوآنزا به استان اصفهان تاکنون حدود 3 میلیون 500 هزار قطعه از طیور بومی و صنعتی و 570 تن تخم مرغ در این استان معدوم شده است .
وی گفت: اقدامات دامپزشکی در راستای معدوم سازی باعث شد تا از ابتلای بیش از 99 درصد از طیور بومی و بیش از 97درصد از طیور واحدهای صنعتی در استان جلوگیری شود.
موحدی با بیان اینکه 99 درصد از طیور بومی و 97 درصد از طیور صنعتی استان به این بیماری مبتلا نشدند، افزود: این امر موفقیت و کار بسیار مهمی در حوزه دامپزشکی محسوب می شود.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان گفت: بر اساس تصمیم سازمان دامپزشکی کشور از 50 روز گذشته جوجه ریزی در استان ممنوع شده است.
وی افزود: ستاد آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان با توجه به وضعیت استان و کنترل 20 روزه کانون های ابتلا در مرغداری های صنعتی، از امروز مجوز جوجه ریزی مجدد را در استان صادر کرد.
وی افزود: با این وجود، تا اطلاع بعدی، جوجه ریزی در واحدهای مرغداری صنعتی شهرستان های خمینی شهر، نجف آباد، تیران و کرون و فلاورجان بدلیل حجم بالای واحدها و وجود کانون های متعدد ابتلا به بیماری، ممنوع است.
موحدی گفت: جوجه ریزی در سایر شهرستان های استان هم با رعایت یکسری شرایط خاص و تقسیم بندی و اولویت بندی انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه با رعایت نکات بهداشتی در واحدهای مرغداری می توانیم از خطر ابتلا به ویروس جلوگیری کنیم، اظهار کرد: متولیان واحدهای مرغداری صنعتی در استان می توانند با مراجعه به شبکه های دامپزشکی و ادارات جهاد کشاورزی در شهرستان ها، اطلاعات و توضیحات بیشتری در مورد چگونگی و زمان جوجه ریزی دریافت کنند.
به گزارش ایرنا، بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان H5N8، ویروسی و بیماری مشترک بین انسان و طیور است.
اولین بار گزارش‌های رسمی مسوولان دولتی چند کشور در آغاز ماه ژوئیه سال 2005 میلادی در باره همه‌گیری ویروس H5N8 در مرز برخی کشورها به سازمان بهداشت جهانی دام (OIE)داده شد و در پایان همان ماه، روسیه و قزاقستان گسترش آنفلوآنزای پرندگان را در کشورهای خود اعلام کردند و گفتند که عامل بیماری، ویروس H5N8 است.
از زمان ارائه نخستین گزارش‌های شیوع این ویروس در طیور موجود در روسیه که دامنه آن تنها بصورت محدود در سیبری بود، این ویروس شروع به گسترش به سمت غرب کرد بطوری که در قزاقستان در چند روستای مجاور مناطق آبی، نخستین شیوع این ویروس رویت شد.
انسان در ارتباط مستقیم با پرندگان بیمار یا لاشه‌های پرندگان کشته شده می تواند به این بیماری مبتلا شود.
آنفلوانزای پرندگان برغم اینکه شیوع آن بشدت شیوع آنفلونزای انسانی در بین انسان ها نیست و خیلی سخت از پرنده به انسان منتقل می شود، اما در صورت انتقال درصد تلفات و کشندگی آن بالاست و به همین دلیل، مجامع بین المللی روی کنترل این بیماری خیلی تاکید دارند.
در سال های اخیر، برای کنترل این ویروس خطرناک، توافق هایی میان سه سازمان خوار و بار کشاورزی ملل متحد(FAO)، سازمان بهداشت جهانی (WHO) و سازمان بهداشت جهانی دام (OIE) منعقد شده ‌است.
چندی پیش در گزارش رسانه های خارجی اعلام شد، در یک مزرعه پرورش طیور در مکلنبورگ آلمان، بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مشاهده و بلافاصله ستاد بحران تشکیل و بطور همزمان، این بیماری در چند کشور دیگر نیز مشاهده شد.
به گفته برخی کارشناسان، در سال 2014 -2015 صنعت طیور آمریکا بابت بیماری آنفلوانزا 2.3 میلیارد دلار خسارت دید و اگر برای هر کشور دیگری چنین شرایطی پیش آید، از نظر اقتصادی و بهداشتی، دچار زیان های فراوانی خواهد شد.

انتهای پیام/ایرنا