اصفهان شرق

معتادان جمع‌آوری شده در اصفهان ۲۲ تا ۴۷ ساله هستند

کدخبر: 123619
1395/11/03 در ساعت 09:25

به گزارش اصفهان شرق، سرهنگ سید‌تقی حسینی اظهار داشت: براساس قانون معتاد تا زمانی که به مراکز درمانی مراجعه کرده و در حال ترک اعتیاد است و کارت درمان دارد به عنوان بیمار محسوب شده و نباید توسط ضابطین قضایی دستگیر شود اما معتادانی که به مراکز ترک مراجعه نکرده باشند و قصد ترک هم نداشته و در انظار عمومی تظاهر به اعتیاد کنند حتماً توسط پلیس دستگیر و تحویل مراجع قضایی خواهند شد.

وی معتادان متجاهر و کارتن خواب را افراد طرد شده از خانواده عنوان کرد و گفت: این افراد از سوی خانواده رانده شده یا خودشان روی بازگشت به منزل و روبه‌رو شدن با اقوام را ندارند به همین جهت به کارتن خوابی رو می‌آورند که البته این موضوع در بافت اصلی شهر اصفهان وجود ندارد بلکه بیشتر در حاشیه‌ها دیده می‌شود که از زمان تاسیس کمپ ماده 16 در قلعه شور اصفهان این افراد توسط ماموران پلیس جمع‌آوری و به این مکان منتقل می‌شوند.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی استان اصفهان با بیان اینکه ظرفیت کمپ ماده 16 کافی نیست اظهار داشت: البته در صورت تکمیل ظرفیت کمپ مذکور، به دستور مقام قضایی به کمپ‌های ماده 15 که  زیر نظر بهزیستی  هستند منتقل می‌شوند.

وی با بیان اینکه کمپ‌های ماده 15 هزینه نگهداری معتادان از آنان دریافت می‌کنند، افزود: البته اگر ثابت شود معتادی واقعاً قصد ترک دارد و خانواده وی هم از عهده  هزینه آن بر نمی‌آید نسبت به این موضوع حساسیت نشان داده آنها را پذیرش می‌کنند که جا دارد تا از مسئولان این کمپ‌ها تقدیر کنیم.

سرهنگ حسینی به ورود خیران اصفهان به موضوع ترک اعتیاد معتادان اشاره کرد و گفت: یکی از اقدامات خوبی که در سال‌های اخیر شاهد آن بودیم ورود برخی از انجمن‌های خیریه استان به مسئله ترک اعتیاد معتادانی که توانایی پرداخت هزینه ترک خود را ندارند است که می‌توان در واقع عنوان و لقب خیران امنیت ساز داد، چرا که نجات یک معتاد نجات یک جامعه است و اگر این کار به صورت منسجم و هدفمند انجام بگیرد شاهد تحول خوبی در جامعه خواهیم بود.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا بیشتر معتادان بعد از بیرون آمدن از کمپ مجدداً به چرخه اعتیاد باز می‌گردند؟ گفت: فکر می‌کنم مهمترین علت این امر نوع برخورد خانواده‌ها با این افراد باشد چرا که فرد اگر بعد از ترک احساس کند که خانواده هنوز او را به عنوان یک فرد پاک و سالم نپذیرفته ‌و نوع نگاه‌ها و حرف ها آزار دهنده باشد و هیچگونه حمایت و پشتیبانی نشود کم کم سرخورده شده و در برابر کوچک‌ترین وسوسه دچار لغزش می شود و به مصرف مجدد رو می‌آورد.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان درخصوص نواقص موجود در کمپ‌های ترک اعتیاد ماده 16 و ماده 15 برای جلوگیری از بازگشت مجدداً معتادان به چرخه اعتیاد اظهار داشت: نکته اصلی این جاست که کمپ‌های ماده 15 معتادان را  تنها از نظر جسمی ترک می‌دهند در حالی که از همه مهمتر جنبه روحی و روانی و تقویت زمینه پذیرش آنها از سوی خانواده‌ها است.

وی افزود: البته کمپ‌ها بعد از ترخیص معتادان انجمن‌های مردم نهاد را  به آنان معرفی می ‌کنند که حضور در این انجمن‌ها خیلی می‌تواند در تثبیت ترکشان موثر باشد و لازم است که با انگیزه و جدیت بیشتری در این انجمن‌ها حضور یافته و فعالیت‌های اجتماعی خود را ادامه دهند.

سرهنگ حسینی خاطرنشان کرد: در کمپ ماده 16 که معتادان ولگرد ، بی خانمان و متجاهر در آنجا نگهداری می‌شوند البته شرایط این طور نیست و این افراد سه ماه نگهداری می‌شوند و برخی مواقع با دستور مقام قضایی فردی شش ماه نگهداری می‌شود اما با توجه به اینکه این افراد نیاز است که از لحاظ روحی و روانی چندین ماه تحت کنترل باشند  و لازم است پس از ترخیص افراد حمایت‌های مختلف از سوی ارگان‌ها و سازمان‌های مردم نهاد دریافت کنند تا ان‌شاالله مجدداً در چرخه افراد بزهکار، بی خانمان، و معتادان ولگرد قرار نگیرند.

وی، تصریح کرد: البته اراده شخصی افراد معتاد برای ترک بسیار مهم است و کسانی بودند که وضعیت خیلی بدی داشتند اما با کمی اراده و همت تصمیم گرفتند و یک بار برای همیشه مواد را کنار گذاشتند و الآن پاک شده و به افراد موفقی تبدیل شدند، به تمام کسانی که دچار مشکل اعتیاد هستند توصیه می‌کنیم تا الآن هر کاری کردند از این به بعد بخاطر فرزندانشان دست از این مواد خانمانسوز بردارند و مطمئن باشند خیلی راحت می‌توانند ترک کنند فقط کمی اراده می‌خواهد که حتماً آن را دارند.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی استان اصفهان طرد کردن معتادان توسط خانواده‌ها را کاری بسیار اشتباه و به ضرر خود و جامعه عنوان کرد و اظهار داشت: این کار آنها جز اینکه باعث می‌شود تا فرد معتاد در باتلاق اعتیاد بیشتر فرو برود و جامعه و حتی خود خانواده را نیز با آسیب همراه کند نتیجه دیگری ندارد پس بنابر این تقاضای ما از خانواده‌هایی که دارای افراد معتاد هستند این است که اگر حتی اگر چندین بار هم آنها را ترک دادند  ناامید نشده و او را از چتر حمایتی خود محروم نکنند، چرا که نوع برخورد خانواده در ترک اعتیاد معتادان بسیار موثر است.

وی در ادامه پائین آمدن سن معتادان را بسیار نگران کننده عنوان کرد و گفت: آمارها نشان می‌دهد رنج سنی معتادان جمع آوری و دستگیر شده توسط ماموران پلیس مبارزه با مواد مخدر استان در 9 ماهه امسال بین 22 تا 47 سال بوده و گزارش‌هایی از اعتیاد در سنین پایین نیز وجود دارد که در این زمینه خانواده‌ها خیلی باید مراقب فرزندانشان باشند.

سرهنگ حسینی با بیان اینکه خانواده‌ها بعضاً چند  سال بعد از اعتیاد فرزندانشان متوجه این موضوع می‌شوند، گفت: شاید چهره فرد و نوع صحبت کردنش فرفی نکند اما خیلی مواقع اعتیاد از سیگار و قلیان شروع می‌شود و به نظرم نوجوان یا جوانی که شروع به مصرف سیگار می‌کند آمادگی بیشتری برای مصرف مواد مخدر دارد.

وی گفت: خیلی از خانواده‌ها فکر می‌کنند که فرزندشان تا سن 19 و20 سالگی نرسیده خطر اعتیاد او را تهدید نمی‌کند اما من فکر می‌کنم خانواده‌ها باید از همان سنین ابتدای نوجوانی هوشیارانه مراقب فرزندشان باشند، تمام دوستانش را بشناسند، ارتباطش و رفتارش را طوری که احساس نکند در تنگنا قرار گرفته زیر نظر داشته باشند.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی استان اصفهان کنجکاوی و هیجان بالا را از دلایل موثر در گرایش جوانان به مواد مخدر برشمرد و گفت: کافی است نوجوانی با دوستان ناباب همراه شود و در معرض وسوسه‌ها و تعارف کردن آنها قرار بگیرد، آن وقت برای اینکه ثابت کند که مرد شده است به آنان پاسخ مثبت می‌دهد اما به یک باره خود را در لجنزار اعتیاد می‌بیند به طوری که  امروز 99درصد معتادان، دوست ناباب  را عامل اعتیاد خود عنوان می‌کنند.

انتهای پیام/تسنیم