پای درد و دل کشاورزان شرق اصفهان؛
سوء مدیریت، زاینده رود را خشکاند/ حقابه شرعی را بدون تنش و سیاسی کاری به ما برگردانید
کشاورز 80 ساله ورزنه ای گفت: حضور امروز کشاورزان در تجمع، فقط به دلیل مطالبه حقابه قانونی است و همه ما کشاورزان حافظ نظام و انقلاب و رهبری می مانیم و اجازه سوء استفاده از تجمع را نخواهیم داد.
به گزارش اصفهان شرق، خشکسالیها و یا کمآبیهای چند سال اخیر در حوزه آبریز زایندهرود و به ویژه شرق اصفهان خودنمایی می کند و متأسفانه تأثیرات بسیار نامناسبی را بر مسائل مختلف از جمله کشاورزی، شرب، صنعت، محیطزیست، گردشگری داشته است که قطعاً مردمان شرق اصفهان که شغل بیشتر آنان کشاورزی بوده است بیشتر با این موضوع درگیر بوده و از نزدیک و با عمق جان، این بحران را لمس کرده اند.
از طرفی به گفته کارشناسان، خشک شدن زایندهرود در چند سال پیاپی، نابودی کشاورزی در بخشهای میانی و پایاب رودخانه زایندهرود، خشک شدن زمین های دارای حقآبه مصرح در طومار شیخ بهایی، افت مداوم منابع آب زیرزمینی و در معرض نابودی قرار گرفتن تالاب گاوخونی، از جمله پیامدهای بحران کمبود آب در حوضه زایندهرود است که در کنار وعده های هر ساله مسئولان هنوز خودنمایی می کند.
*رودی که بود و زمینی که خشکید
خشک شدن زاینده رود و تغییرات هرساله در آن نه تنها مشکلات اقتصادی منطقه را دوچندان کرده است بلکه تاثیر بسزایی در پیامدهای روحی- روانی بر مردم مناطق آسیب دیده برجا می گذارد که قطعا اگر گوش شنوایی باشد، صدای توقف ناگهانی چرخه های زندگی مردم را می توان به وضوح و طی چند سال اخیر شنید.
در کنار همه این موارد، گفتن این مطلب خالی از لطف نیست که علی رغم صحبت ها و وعده رئیس جمهور در سال 93 و سفر استانی خود به اصفهان در مقابل هزاران نفر مبنی بر جاری بودن زایندهرود داده شد، امروزه شاهد خشکی کامل زایندهرود هستیم.
*پمپاژ هایی بدون توجه به حقابه کشاورزان شرق
نمایندگان چهارمحال و بختیاری در فرودین ماه سال 93 نسبت به حفر تونل بهشت آباد و گلاب دو و پیامدهای ناشی از آن در وضعیت آبرسانی به استانهای خود اعتراض کردند و پلاکاردهایی را در مجلس نشان دادند ولیکن در همان سال ها بدون در نظر گرفتن حقابه کشاورزان شرق اصفهان و نادیده گرفتن ظرفیت محیط زیست استان اصفهان، پمپاژهای بسیاری در خارج از استان اصفهان و داخل استان، آب را به سوی زمین دیگری هدایت کرد و امروز خشکیدن زاینده رود و گاوخونی گواه این ماجراست.
و حال انکه امروز کشاورزان شرق اصفهان، بدور از هر گونه تنش برای مطالبه حقابه شرعی خود در ورودی برخی شهرها تجمع کرده اند و از مسئولان خواستار رسیدگی و چاره اندیشی به این موضوع شده اند.
*سوء مدیریت زاینده رود را خشکاند
در این رابطه کشاورز 80 ساله ورزنه ای به خبرنگار ما گفت: سن من اجازه فعالیت در کاری دیگر را نمی دهد و حال آنکه امروز سهم من با از دست دادن توانایی بدنی، خشکسالی و نداری شده است و مسئولان باید در زمینه اختصاص حقابه به ما تلاش و همراهی کنند.
وی با توجه به اینکه سوء مدیریت زاینده رود دائمی ما را خشکاند، اظهار کرد: در خشکسالی هر آنچه از مال و محصول داشتیم از بین رفت و قطعا نمی توان همه این موارد را به پای بی بارانی گذاشت بلکه سوء مدیریت و بی عدالتی ها، زاینده رود و تالاب گاوخونی را خشکاند و از مسئولان می خواهیم به جمع ما آمده و چاره اندیشی کنند زیرا کشاورز فقط و فقط حقابه اش را در فضایی آرام و بدون تنش می خواهد.
این کشاورز ورزنه ای افزود: متاسفانه هیچ مسئولی از ابتدای تجمع تا امروز به جمع کشاورزان نیامده است تا از نزدیک حرف دل کشاورز را بشنود و قطعا حضور امروز ما در تجمع، فقط به دلیل مطالبه حقابه قانونی ما است و همه ما کشاورزان حافظ نظام و انقلاب و رهبری می مانیم.
*همه دولت ها به نوعی به زاینده رود دستبرد زدند
کشاورز جوان بن رودی با اشاره به اینکه شغل بیش از 95 درصد از مردم این بخش، کشاورزی است و با خشکسالی این سال ها، جوانان بسیاری بیکار شده اند، گفت: چرا وقتی آب می خواهیم باید تراکتور جمع کنیم و در محل تجمع قرار دهیم و این در صورتی است که اگر مسئولان، مدیریت سالم داشته باشند، نیازی به تجمع برای رفع دغدغه های کشاورزان نیست.
این کشاورز شرق اصفهانی بیان کرد: هنوز مسئولی به جمع کشاورزان نیامده است تا حرف کشاورزان را بشنود و این در حالی است که مردم از بطن انقلاب بوده و فقط دنبال حق قانونی خود هستند ولیکن مسئولان زمانی که کشاورز حقش را مطالبه می کند، در کنارش حضور نمی یابند.
وی با توجه به برخی طرح های جدید آبرسانی از زاینده رود، اذعان کرد: متاسفانه با سوء مدیریت نه تنها زاینده رود خشکید و سفره کشاورز شرق اصفهانی خالی گشت بلکه تالاب گاوخونی در خشکی بی سابقه به سر می برد و خطر ریزگردهای تالاب همه شهرها را تهدید خواهد کرد و این در حالی است که همه دولت ها به زاینده رود دستبرد زدند.
این کشاورز جوان با اشاره به اینکه کسی حق سوء استفاده از تجمع کشاورزان زحمت کش را ندارد، خاطرنشان کرد: ما کشاورزانی هستیم که روزگاری برای سربلندی نظام شهید داده ایم و امروز، پای تحریم ها ایستاده ایم و پیرو نظام و رهبری حرکت خواهیم کرد و اجازه نمی دهیم کسی کار امروز ما که برای دفاع از حقابه کشاورزی است را جلوه سیاسی داده و از این تجمع به نفع خود بهره برداری و سوء استفاده کند.
*یک بام و دو هوا در اختصاص آب زاینده رود
کشاورز 75 ساله ورزنه ای با اشاره به اینکه همه سهم خود را از زاینده رود برده ولی کشاورز بی سهم مانده است، افزود: سهم کشاورزان شرق اصفهان در سایه سهم صنعت و فولاد از آب، سوخت و این نشان از سوء مدیریت در حوضه آب است.
وی با بیان اینکه مسئولان باید مدیریت صحیحی بر حوضه ابریز زاینده رود داشته باشند، بیان کرد: من با سن بالا توان کار در کارخانه را ندارم و زندگی ام بر پایه کشاورزی می چرخید ولی با نهایت تاسف امروز شاهد نبود حقابه کشاورزی هستیم.
*مسئولان به جمع کشاورزان بیایند
کشاورز شرق اصفهانی با توجه به اینکه 15 سال است زاینده رود، مرده رودی بیش نیست، تاکید کرد: کشاورزی و حتی تالاب گاوخونی نیز، حقابه داشت ولی امروز برای دریافت حقابه شرعی خود باید تجمع کنیم و این در حالی است که مسئولی به جمع مردم نیامده تا مشکل کشاورز را ببیند.
وی با اشاره به اینکه اگر کسی بخواهد از تجمع ما سوء استفاده کند با او برخورد جدی به عمل می آید، افزود: کشاورزان حافظ نظام و انقلاب هستند و وقتی مشاهده می کنند که پاسخی قانع کننده دریافت نکرده اند، دست به تجمع می زنند تا بتوان به این واسطه مسئولان در جریان مشکلاتشان قرار گیرند.
این کشاورز ورزنه ای از مسئولان درخواست حضور در کنار مردم و رسیدگی به مشکلات این حوضه را داشت و گفت: همه چیز را نباید به گردن خشکسالی انداخت زیرا همه از مضرات و خطرات خشکسالی در ورزنه خبر دارند و نکته مهم در این باب، سوء مدیریت حوضه آبریز زاینده رود است که باعث شد کشاورزان دغدغه های بسیاری را در خصوص کشت پاییزه داشته باشند.
به گزارش اصفهان شرق، امروز مردم شرق اصفهان در بحران خشکسالی به سر می برند و کشاورزی شان لنگ مانده است ولی این مشکلات، ذره ای از ارادت این عزیزان به نظام و انقلاب و رهبری کم نکرده است. مسئولان استان می بایست با در نظر گرفتن همه موارد سعی در احقاق حق کشاورزان شرق اصفهان کنند و این بار پا را فراتر گذاشته و به میدان عمل در اجرای مصوبات وارد شوند. کشاورزان شرق اصفهان نیز فارغ از هر گونه تنش و سیاسی کاری، منتظر نگاه و حضور مسئولان در جمع خود هستند تا بتوان به خوبی چاره اندیشی مطلوبی در این رابطه به انجام رساند.
انتهای پیام/ حسنعلی قطبی